2011. március 15., kedd

Volt egykicsi kakasom...

Nem volt, dehogy, csak újra meg újra a Gryllus nóta cseng fülemben, ha rápillantok a Manka újabb szuper kezdeményezése ihlette tarisznyámra.
Mert ha kicsi kakasom nem is, de tarisznyám az bizony lett! Bár nem tudtam eldönteni, hogy a kakas avagy a nyuszi kiabált hangosabban, mindenesetre, mikor megláttam a mintát,azonnali késztetést, sőt kényszert éreztem annak kivarrására. Mégpedig úgy, hogy első pillanattól fogva piros-feketében (török, tatár menekülj!) és tarisznyában gondolkodtam. Hagyományápolás ez a javából, de nemcsak, lélekápolás is ez most számomra s nagyon jól esik. Errefelé nem jár a húsvéttal szinte semmiféle szokás, hagyomány, locsolni sem járnak, tojást sem gyűjtenek, de ennek ellenére van immár birtokomban népi motívummal díszített, tojásgyűjtésre alkalmas szütyőke.
Újra köszönöm Manka az erre fordított erőt, időt s energiát!


Nyers lenvászonra készült, natúr szegély díszíti s zsinórházában kenderkócos spárga bujik meg, fa gyöngyökkel ékítve. Belseje pedig hasonló színű vékony vászon. Lehet karra akasztva, táska módján viselni, de összehúzni is a száját s vándortarisznyaként botra tűzve hordani. :)
(így lett e tarisznya önmagam húsvéti ajándéka :))


6 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon gyönyörű lett a kis tarisznyád!!! Annyira eltaláltad a színeket!

Látod, egy kis csellel sikerült kijátszanom a google-t...:o) Nem saját gépről írok, ezért imert fel csak...de sikerült és ez a lényeg :o)!

Andulka írta...

Jó kis "meglepi" magadnak! Nagyon szép a kivitelezés és helyes a minta!

Amanda írta...

Igazad van, tarisznyára kívánkozó minta ez! Nagyon szép lett, maga a hímzés is, az összeállítás is. Imádom a vásznadat. Nálam még csak terv, először pirosban képzeltem el, persze táskának. Most majolika-kékkel gondolom, kék aprókockással alakul majd táskává. Nálunk lesz locsolkodás, kicsi fiam elviszi az apját a lányokhoz, és ez lesz a tojás gyűjtő tatyó.

Manka írta...

Rita, ez a tarisznya..... !!! Nagyon-nagyon tetszik :))- a színe, az anyaga, az összeállítása ....

Hajni írta...

hát igen... ez igen!

Nagymamis írta...

Rita! Ez csodaszép! Gratulálok!