2011. július 9., szombat

Gimbelem-gombolom...


Úgy is lehet mondani: ráhajtottam. Az alkotásra. Mert termékeny idő áll mögöttem. De csak örömszerzően, jólesően, a magam módján. Mert hát mindjárt itt a nyári szünet s bizony szeptemberig nem igazán támad majd mozgolódás blogügyileg. S utazás, máshol tartózkodás alatt a horgolótűt részesítem előnyben. A megkezdett x-es projektnek  várnia kell még... (s olyan is van, ami kész, csak még nem jött szembe velem a hőn áhított kellék a befejezéshez).
Manka Gombos-Katáját készítettem el a minap (bár gombom igen kevés van). Élvezet volt, nagyon szerettem. Bár sokat gondolkodtam, milyen színű legyen az enyém, még a tiritarka változatot is számításba vettem, mert ez alkalommal nem állt közel a piros, vagy esetleg piros-fekete megoldás.
Fa gombokon gondolkodva ugrott be a szín, barna átmenetes, ez az, megvan! S találtam hozzá éppen elegendő maradék barna farkasfogat is... (lenvászon, DMC 4140)

 Annyit változtattam a jómagam által csak Lenkének becézgetett nőszemély arcán, hogy szemei nem közönséges x-ek, a mosolyt is kanyarítottam a megfelelő (???) helyre.

 Még a nekem való, s jó eredménnyel járó "púposító eljárásra" is rájöttem összeállítás alatt...


 Egy kis csipke dobja fel dobozom oldalának egyhangúságát...



Belül bélelve, teteje is, rekeszei is...
Köszönöm szépen a mintát!

7 megjegyzés:

erdoseva55 írta...

Nagyon szép és ízléses,tetszik.
Én is kivarrtam ezt a mintát, de még nem öntöttem végleges formába.

Amanda írta...

Ez nagyon-nagyon szép lett! A minta nemcsak pirosban, de barnában is nagyon klassz. Tetszenek a változtatásaid, szép a csillagszemű menyecske. A doboz, a bélelés, a bélés anyaga, a csipke, mind-mind a helyén. Nagyon ügyes vagy.

Unknown írta...

Nagyon szép lett a dobozkád! Nekem a gyengém az ilyen-olyan dobozok, de nagyon szeretem az ilyen natúr fa dobozokat, olyan szépen lehet őket díszíteni kedved szerint.
A hímzés is nagyon jól sikerült, minden olyan jól passzol egymáshoz.
Gratulálok! :))

Timi írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz :o)...Gyönyörű lett!!! Az arca különösen tetszik!!! Ügyes vagy nagyon :o) és kívánom, hogy a ládikád megteljen csodaszép gombokkal!!!

Leki-Rita írta...

Nagyon szépséges lakhely lett :) Tetszik a mosoly :)

unikat írta...

Nagyon szép lett! Az apró finom változtatások pedig igazán a magunkévá teszik őket.

Andulka írta...

Hű de klassz! Küldök neked egy díjat!