2010. április 27., kedd

Aki keres...

Az bizony nem mindig találja meg a megfelelőt, legalábbis keresztszemes-kellékek szempontjából. Mert abban, Aki ezt igérte, egy cseppet sem kételkedek, amiről Ő beszél, az valóban szó szerint úgy áll, mert Aki ezen ígéretet tette, hagyja magát megkeresni!
Legutóbbi alkalommal, mikor itthon jártam, nyakamba vettem a várost, vászonügyben inditottam nyomozást. Itt Hollandiában a kézimunkaboltban igencsak csekély a választék, nem igazán divatos hobbi az x-szem, s aki vásárol is valamit, az a készleteket részesíti előnyben. Sűrű vásznat szerettem volna kipróbálni, de otthon sem jártam sikerrel. (otthon: Marosvásárhely, Erdély) Csak néztek rám kikerekedett szemekkel a boltokban, ajánlották a nagylukas, kiondottan erre a célra szánt anyagot, vagy pedig lepedővásznat. S csodálkozásuk csak fokozódott, mikor körülírni próbáltam, mire is volna szükségem...méghogy count, avagy HP, mértékegységek???? -no, ilyet nem ismernek.Valaki azonban elérult annyit, egyetlen helyen lehet lenvásznat kapni. Ez az a vászon, amire a gyönyörű írásos terítők, párnák stb készülnek. Talán laposöltésnek nevezik  Magyarországon, ha jól értettem. Érdekes vászon, lecsaptam rá. Sűrűnek sűrű, szinte  egyenletes, a lukakat szemmeresztve találgattam el rajta, de jó rá hímezni. Tartása van az anyagnak, színe kissé antik, piszkossárgás, natúr, nem festett.
Barbi szép kis mintáit használtam fel a tanulmányi öltögetés kivitelezésére, a rózsát miniben, két szállal hímeztem.
Talán jobb lett volna egy szállal, ezt majd a későbbiekben próbálom majd ki. Így is tetszik.
Aztán a nagyobb öltések megvalósítására a Barbi féle tulipán kínálkozott. Hirtelen összeválogatott színekből (DMC) készült, gyors, haladós munka volt s kissé jobban tetszik, mint pici társa.


Arra gondoltam, milyen jól mutatna ezen az anyagon a Barbi tervezte évszakos-dézsás-virágkompozíció, de akár az általam nagyon kedvelt RP féle fák is. Ez azonban a jövő zenéje, ugyanis holnap elutazom, itthonról haza megyek s több, mint két hétig számítógép-világháló-stb mentes pihiben lesz részem. De varrni ezalatt is szeretnék!

5 megjegyzés:

unikat írta...

Itt is vagyok!
Szóval nem hímeztem még ilyen vászonra, így erről nem tudok neked írni.
A fonalak színe tetszik. Mik ezek?
Miniben két szállal? Eggyel sokkal másabb lesz majd. Mikor egyszer 40 ct-osra hímeztem két szállal, minden második lukba, Nina ájuldozott, hogy kééééét szááállal?
Most én, hogy miniben két szállal?
De ki kell próbálni így is, és úgy is, s te magad fogod tudni eldönteni, hogy neked melyik jön be, mert nincs rá szabály.
Így tömörebb, amúgy légiesebb.
De ami vitathatatlan, az a szépsége.

unikat írta...

Hát a tuli hol volt eddig, mert csak most látom!
Egy valódi szépség az is, s tényleg Barbi évszakos virágai szépek lennének ezen a vásznon.

Jó utat nektek, pihenj nagyokat, s várlak vissza!

Andulka írta...

Nagyon jó utat kívánok... és persze kíváncsian várom, hogy milyen szép dolgokat hímzel majd!

Barbi írta...

Én is jó utat kívánok és remek pihenést! El sem hiszed, milyen jó érzés, hogy az én mintáimmal próbáltad ki! :)))) A vászon nagyon szép, szeretem az ilyen rusztikus darabokat, én sokat turiban keresek, találok. Talán egy szállal tényleg könnyebb lett volna, így viszont ha végigsimítod csodás textúrája van a hímzésnek! :))

N. Adri írta...

Szia!
Látom, nem vagy netközelben. Azért szólok itt is, hogy megnyerted nálam a bannert! :-) Majd nevet címet kérnék e-mailben, ha kipihented magad.