2010. július 10., szombat

Hivatali közlemény(ek)!

Avagy néhány dologról röviden, mert kezdődik a pihi!
Adri blogjába kukkintva vettem észre nevem, mégpedig egy díjjal kapcsolatosan, melyet többek közt nekem is továbbadott (teszteltem, a név az én blogomra irányított :)). Nem is akármilyen díj, hanem egy SZERENCSEHOZÓ!
Hát ez az, ezt nem hagyhatom szó nélkül. Adri blogját nagyon szeretem, vele levelezve ugyancsak értékes emberre leltem, s ő maga nagyon aranyos, kedves. Kedvesség és jóindulat van abban is, hogy engem is bevett a hetes névsorban, átadva a díjat! Nagyon, köszönöm kedvességedet, figyelmességedet!
De az én mindennemű felfogásommal, elveimmel, sőt hitemmel is ellenkezik, összeegyezhetetlenmaga a szerencse, a szerencsehozó akármik, kabalák stb. Ezért (kérlek, ne haragudj meg, Adri) nem is teszem ki. Hiszem, hogy életemben nincs szava a szerencsének. Borzasztó lenne úgy élni, hogy létemet a kézzel nem fogható, irányíthatatlan szerencse tartja kézbe, határozza meg. S ha ilyen díjat kapok, szerencsém lesz, ha továbbítom a 1oo levelet, nagy öröm ér, ha átmegy a feketemacska, megfordulni ajánlatos, kéményseprővel kezetrázós, horoszkóp olvasása mindenképp elindulás előtt-mindezek félelmében lehetetlen élni.
Hiszem, hogy életemet Isten adta, ő visel gondot, s ő az irányítója is. Akarata nélkül hajszál sem eshet le fejemről! S nem kell jószerencsét kívánva, abban bízva, reménykedve, azután epekedve  élnem. Mert Nála oka van s célja mindennek, még ha nem is értek meg mindent. Áldáskívánással élek (az élet Urától), szerencsekívánással nem.
Tartoztam ezzel a vallomással, önmagamnak, és nemcsak...

A második hír pedig nem más, mint a vakáció, a nyár, utazás... Hétfőn hazarepülök, nem leszek netközelben majd két hetet, utánna pedig augusztus végéig hol itt, hol ott leszünk majd, kis pihenős időre is számítva. Ritkán jelenek majd meg úgy véleménynyílvánításban (kommentelés), mint blogkövetés-, írás szempontjából. De remélem, majd mindent bepótolok a nyár végén.
Nem marad más hátra, mint minden kedves olvasómnak, errejárónak
NAPSUGARAS, BOLDOG NAPOKAT KÍVÁNJAK, GAZDAG, TARTALMAS VAKÁCIÓVAL, SZABADSÁGOLÁSSAL EGYETEMBEN!
A viszontlátás-írás-olvasás reményében, szeretettel,
Rita

S még valami, mégpedig egy köszönetnyílvánítás. Amanda nevű kedves olvasóm segítségét ajánlotta fel párnavarrás ügyben. Nagyon köszönöm, olyan jól esett, akárcsak kedves szavaid. Kérlek Amanda, engedd meg, hogy a nyár utolsó felében vehessem igénybe segítségedet, addig ugyanis nem lesz időm varrógépet kínozni :) Addig csak kitalálom, hogyan is lrhetlek utol, eddig ez nem sikerült, ezért írok élő-egyenesbe. Mindenképp köszönöm!

2 megjegyzés:

Németné Adri írta...

Kedves Rita!
Természetesen megértem, amiért nem teszed ki a díjat a blogodba és nem haragszom érte, hiszen ez csak egy kis játék. Az olyan e-mailekkel és egyéb küldeményekkel én sem foglalkozom, amelyek rögtön azzal indítanak, hogy ha nem küldöm tovább, akkor valami baj ér. Ezt viszont egy számomra kedves embertől kaptam, és ha már megtisztelt vele, úgy éreztem, nekem is tovább kell adnom. De ez nem jelenti azt, hogy azoknak is, akiknek én átadtam. Elnézést, ha kényelmetlenséget okoztam vele.
Kellemes nyaralást és jó pihenést kívánok!

unikat írta...

Kellemes pihenést kívánok, s várlak vissza!