2010. november 4., csütörtök

Jöttem-mentem

Jobban mondva mentem s majd jöttem, a szokásos, itthonról haza, s bár pillanatig sem voltam gép- és netközelben, mégsem jelentkeztek elvonásos tünetek, sőt... :)
Őszi vakációm alkalmából tű sem járt kezembe, hímzőtűre gondolok, mert készült ám két sapi, meg egy mellényke is, de azokról majd később...
Feltöltekeztem otthoni levegővel, olvasnivalóval. Anyagfelfedező körutaim során kacsingattak rám "virágos mezők, tarka rétek" sőt mi több, volt, ami tetszésemet is elnyerte. Bespájzoltam, mondja a bennem lakozó hörcsög, nyami-nyami, jöhettek immár  hosszú téli esték. (hacsak nem fogja téli álmát aludni bennem az alkotásvágy) 
Szóval, toboz(ok) helyett doboz(ok):


S még doboz(ok), melyik fémből, melyik kéregből. Ez utóbbiak szinte könyörögnek festék, anyag, hímzés, stb díszítő elemek után. No meg a tarkabarka rétek, rajtuk farkas(fog) meg zsinórok.





S persze kukucskál az elmaradhatatlan, általam már oly sokat emlegetett lenvászon is. A képek nem adják vissza igazán a színeket, de hát ha napsütésre várnék, lehet csak tavasszal kerülne sor erre a bejegyzésre. Naphosszat esik, borús, szürke, néha még haragos is s akkor aztán tépázza ám aprócska bokrocskáimat.
No, helyzetjelentés megvolt, megyek tököcskézni (ha már adva van, amivel befejezni). S ami a tököt illeti, az a két gyönyörű példány, melyeket mutogattam egy előbbi bejegyzésben, bizony hasunkban kötött ki. Mégpedig sütőtök krémleves formájában. Egy közismert gastroblogger receptjét variáltam kissé magam ízlésére, hát szuper finom lett. Kár, hogy nem fényképeztem a hatást :))

5 megjegyzés:

Amanda írta...

Jól bespájzoltál, ami nem baj, sőt! Kíváncsian várom a hosszú téli estéken készülő remekeket!

Monika írta...

Micsoda szépségek!!!!!
Terveztem megkérdezni,hogy az egérkés dobozt hol vetted?:) Mindig elfelejtem,hogy te Hollandiában élsz.....

Rita írta...

Mammka! Az egérkés dobozt, amiről nekem a Beatrix Potter mesefigurái ugranak be, itt Hollandiában vettem. Évente szerveznek egy vásárt kisvárosunkban, ott mindent áruba lehet bocsátani. Sok könyv (használt) s egyéb kincsek is felellhetőek olykor. Idén sajnos későn jutottam a helyszínre, de így is találtam szépet. :)
Amanda: S hogy remekek lesznek, hát azért garanciát nem vállalok! Igyekezetben, ötletekben nincs hiány, a kivitelezés mikéntje, mikorja majd elválik.
:)

Leki-Rita írta...

Csodakincsek!

Timi írta...

Igaza van Lekinek! Micsoda kincsek!!!
Különösen a dobozok tetszenek!!! Nagyon szeretem Beatrix Potter meséit :o)!