2011. március 17., csütörtök

Sorozat

Nem szappanopera hanem sorozatgyártás. Úgy kezdődött, hogy kedves ismerősnek szülinapjára kellett egy igen hirtelen ajándékot kitalálni, a lehető legrövidebb idő alatt. Legelső épkézláb gondolatom egy zsepi-tartó volt (nekem, aki a varrást illetően...hát igencsak tanulgatom s barátkozom varrógépemmel). Itt szuper leírásra találtam, képekkel illusztrálva, s csodák csodájára első olvasásra sikerült a nagy mű.
A sikeren felpörögve, s nemcsak, mert készletemben található zsepik számára az eredeti méretezés szűkösnek bizonyult, újabb és újabb "tettlegesség" következett.
Köszönöm Ancsikának a leírást!


Az első kollázson a mesterpéldány díszeleg. Mivel ajándékról volt szó, gyorsan felöltöztettem hasonló ruhába egy kiméretű üveget, tetejét kipárnázva.


 Ezek kerültek a kis kézimunka-üvegbe...


 S íme a sorozat, még együtt, pár perccel a fénykép készülte után ugyanis már csak kettő maradt birtokomban :)

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

hááát Rita... !!! Nagyon szépek lettek!és a kicsi üveg ..! tudom nem így értetted, de tényleg mesteri lett :)) Ilyet én is akarok varrni, köszönöm a linket!

Leki-Rita írta...

Csudajók lettek!

Amanda írta...

Szép sorozat. És mint a szappanoperákban: a piros csúnyán nézett a sárgára, mert az rákacsintott a zöldre, aki éppen a barnával szemezett.

Timi írta...

Gyönyörű lett mindegyik :o)!

Márti írta...

Nagyon szép mind a négy! :)

Rita írta...

Kösz lányok! Öt készült, a szélső kékes-virágos volt az első (lásd csoportkép), az lett kissé szűk s került megismétlésre. :))

Andulka írta...

Nagyon klasszak lettek! Ügyes vagy!

Hajni írta...

s hogy te miket nem tudsz... irigyellek, tudd meg!

unikat írta...

De ügyes leányzó vagy. Irigykedem a varrótudományodért, s az ötletért, hogy kitaláltad mi legyen a meglepi. A kivitelezés meg szupi, a kis üvegcse meg tündéri ráadás.

N. Adri írta...

Nagyon szépek lettek! Köszi a linket, ez alapján talán nekem is sikerül majd ilyet gyártani.

Pampalini Anikó írta...

Nagyon klasszak lettek! Jók a színek, nagyon guszták. És örülök, hogy hasznát veszitek a linknek, ezek szerint érthető a leírás :-D